27. 10. 11

Trije veliki N-ji za vsako pustolovščino


Kaj je to sploh pustolovščina???
Vsak posameznik ima (glede na njegovo dojemanje okolja in okolice) svoje mnenje o tem, kaj naj bi bila pustolovščina in kaj je to pustolovsko dejanje.

Osebno menim, da pustolovsko dejanje lahko definiramo kot aktivnost, ki jo označujejo trije N-ji:

- Namen in njegova Napoved
- Neobičajnost
- Nepredvidljivost

Namen in njegova napoved pomeni, da je pustolovščina zaključeno dogajanje(dejanje) z zgodbo, ki ima dokaj jasno opredeljen namen ali cilj. Namen pri Pustolovščineh Pustolovca Rajd je rešitev pustolovskega problema, pri tekmovalnih pustolovšinah pa je namen tekmovalne ekipe priti v cilj in doseči dober rezultat (ranking).

Neobičajnost. Pustolovske aktivnosti se tako izvajajo na nanavaden način, na nenavadnem kraju, ob nenavadnem času, v nenavadnih količinah in v neobičajnih kombinacijah.

Nepredvidljivost. Vse, kar se počne, se dogaja v nepredvidljivih okoliščinah. Vsak načrtovalec pustolovščine se sicer ponavadi predhodno seznani z osnovnimi okvirji (možnostmi) izvedbe pustolovščine in tudi predvidi rešitve za morebitne najbolj kritične elemente pustolovščine. A celotna izvedba ima v vsakem primeru status izrednega športnorekreativnega dogodka, ki se ga izvaja prvenstveno = nasploh prvič (first ever adventure)

Ni komentarjev:

Objavite komentar